The Sneakers

Sneakers.jpg

John Nielsen, Holger, Alex Grube Jørgensen & Arne Lund

Haarby havde sit helt eget pigtrådsorkester, som blev startet af de tre skolekammerater Alex, John & Arne da de gik i 2. Real på Haarby Folke- og Realskole. Det var i 1964. De fik den et år yngre Holger med på guitar, og kunne så underholde ved skolens årsfest på Hårby kro det år, med den traditionelle besætning: 2 guitarer(Holger & Arne), bas(John) og trommer(Alex). 1. Offentlige optræden blev indledt  med Beatles nummeret Please, Please Me.

 

Øvelokalet lå i Arnes forældres hus i kælderen, som lå lige ved skolen. Stort set hver dag efter skoletid skulle man lige ned og spille lidt.

Sneakers-scenen-2.jpg

Ib, Holger, Alex, John & Arne

 

Snart var gruppen en del af det spirende pigtrådsmiljø rundt omkring i de fynske forsamlingshuse. I starten måtte forældre og behjertede FDF ledere køre flokken rundt. Men en dag dukkede den 2 år ældre Ib op i sin fars sorte Folkevogn. Perfekt, han spillede helt fantastisk. Godt nok på trompet, som ikke passede helt ind i pigtrådsmusikken. Men han havde kørekort! Ib blev dog hurtigt overtalt til at anskaffe et Farfisa orgel. Og så kørte det bare derud af i Arne fars folkevognsrugbrød.

 

Ib-trompet.jpg

Ib Boutrup

 

The_Sneakers.jpg

Da gruppen skulle af sted til sit første af en hel række arrangementer på Aa Strandhotel var det nær gået rigtig galt. Hjulet faldt af rugbrødet og kareten endte i grøften. På trods af den medfart, lykkedes det at stoppe en bil og få chaufføren lokket til at køre orkester og alt udstyret til Aa, så man kunne gå i gang lidt forsinket. Aftenens første nummer var ’Shakin All Over’.

Se...Uden_hjul.jpg

 

Aabningsdansant_Aa.jpg

 

 

 

Arnes mor havde syet folkedragter til orkesteret. Det ville Ib ikke krybe i, så han blev solist på billedet.

 

Alex.jpg

Alex

 

Ib-Farfisa.jpg

Ib

Arne+gear-2.jpg

Arne

Holger.jpg

Holger

John.jpg

John

Holger valgte at forlade gruppen omkring 1965. Desværre omkom han ved en trafikulykke i Sverige relativ ung.

 

 

 

Folkedragterne blev hurtigt udskiftet med Smoking, som passede den altid velklædte Ib meget bedre.

Sneakers-Poul_Bundgaards_kunstnerfortegnelse.jpg

The Sneakers blev et rendyrket pigtrådsorkester med vægt på sange fra de britiske orkestre, The Beatles, Rolling Stones, Kinks, og alle de andre.

Kendingsmelodien var selvfølgelig Rolling Stones nummeret High Heel Sneakers.

Sneakers-5.jpg

 

 

 

Reunion

En gang i 80’erne var gruppen samlet igen for en enkel aften, og nu igen i 2008 er gruppen samlet for at indøve et lille program.

Planen er, at gentage et arrangement der var i Assens i 1966, hvor grupperne Menasis, The Arons og The Sneakers stod på plakaten til et stort pigtrådsarrangement på Hotel Fønix i Assens.

Da dette hæderkronede hotel for længst er sunket i grus, bliver festen nu holdt i Skovpavillonen, som et pinsebal 2009.

Sneakers-2008.JPG

The Sneakers øver på ’Posten’

 

Læs artikel Fyens Stiftstidende 25. marts 2009

Klik på billedet

Artikel FS 27-03-09-web.jpg